Na vsebino

Pomoč za pogumne

Aktualna kraljica metliške črnine Katarina Plut je v sodelovanju s Turističnim društvom Vigred Metlika, Gasilsko zvezo Semič in s Kulturnim centrom Semič včeraj pripravila dobrodelni koncert z naslovom Pomoč za pogumne. Belokranjci so še enkrat dokazali, da imajo veliko srce, saj so dvorano Kulturnega centra v Semiču napolnili do zadnjega kotička. Prireditve so se udeležili najvišji predstavniki Gasilske zveze Slovenije, predstavniki belokranjskih gasilskih zvez ter županja in župan občin Semič in Metlika.
V sklopu dobrodelnega koncerta so ob desetletnici projekta Kraljica metliške črnine vsem dosedanjim kraljicam podelili spominske lente. Predstavile so se vse dosedanje vinske ambasadorke Silvija Kostelec, Simona Žugelj, Petra Žabčič, Martina Bahor, Janja Hoznar, Katja Jakljevič, Jana Štajdohar in Katarina Plut, odsotna je bila le Sandra Kapušin. V predverju dvorane so pripravili tudi zanimivo razstavo oblačil, ki so jih v svojih mandatih nosile dosedanje kraljice metliške črnine.
V koncertnem delu so nastopili znani slovenski estradni umetniki Brigita Šuler, Gušti, Ansambl Blaža Hutevca, Ansambl Mladi Belokranjci, Preloški muzikanti, Ansambl Jureta Zajca, Oktet Konda, Ansambl Prava Stvar ter stand up komika Kaja Grozina in David Gorinšek, prireditev pa je povezovala Brigita Petric.
Pridobljena sredstva, teh se je samo od prodanih vstopnic zbralo za 2520 evrov, bodo v celoti namenili Ustanovi Metoda Rotarja. Namen ustanove je zbiranje denarnih in nedenarnih sredstev za zagotavljanje denarne in druge pomoči ponesrečenim gasilcem, ki so člani prostovoljnih gasilskih društev, prostovoljnih industrijskih gasilskih društev in gasilskih zvez, ki imajo status člana pri Gasilski zvezi Slovenije ter njihovim družinam, predvsem pri šolanju otrok in druge potrebne pomoči. Na prireditvi so bili na prodaj tudi darilni vinski paketi, izkupiček pa bodo prav tako namenili v dobrodelne namene.

Vir: Turizem Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj