Na vsebino

Počitniški tabor v HSD Metlika

V Hiši Sadeži družbe Metlika smo včeraj začeli z letošnjim prvim počitniškim taborom letos. Ob krofih in rogljičkih smo tako živahno klepetali o vsem mogočem, da niti opazili nismo prihoda dietetičarke Katje Hudelja, ki je v nadaljevanju vodila delavnico o zdravi prehrani. Izdelali smo velik plakat »skupine živil«. Med spoznavanjem sadja, zelenjave, mlečnih izdelkov, mesa in drugih živil smo se pogovarjali o tem, kako pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane. Na plakat smo lepili natisnjena živila in zraven cedili sline, saj so bile na slikah razne dobrote. Na koncu smo z rdečo označili nezdrava živila kot so sladkarije, ocvrte jedi, salame, paštete, energijske pijače, ipd.

Po končani delavnici je v skladu z naučeno vsebino sledilo zdravo kosilo - zelenjavna mineštra. Da je ponedeljek minil bolj prijetno, smo se kot presenečenje posladkali še z nizkokalorično čokoladno sadno sladico. Do prihoda staršev smo se igrali in že načrtovali naslednji dan.

Vir: HSD Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj