Na vsebino

Na Bočki nazdravili z vodo iz novega vodovoda

Minuli petek so prebivalci Bočke pripravili otvoritev novozgrajenega vodovoda Bočka - zahod. Na območju, ki se razteza zahodno od regionalne ceste Metlika – Novo mesto, so se v letošnjem poletju pričela dela za izgradnjo okrog 1.600 metrov vodovoda, ki bo služil za oskrbo tamkajšnjega prebivalstva s pitno vodo. Trasa vodovoda je načrtovana tako, da omogoča priključitev vseh objektov na območju.

Dela je izvedla Komunala Metlika skupaj s partnerjem Teleg-m. Pogodbena vrednost izvedenih del znaša slabih 77 tisoč evrov, naložbo pa je v celoti financirala Občina Metlika.

Ob odprtju vodovoda je domačin Tonček Ogulin pozdravil prisotne ter se zahvalil investitorju in izvajalcem za opravljeno delo. V kulturnem programu je o zgodovini in pomenu Bočke spregovoril Ilija Stipanovič, zapela je Vesna Malnarič, Marjan Končar je zaigral na harmoniko, Špela Ogulin pa je prebrala recitacijo o vodi.

Prisotne je pozdravil tudi metliški župan Darko Zevnik in poudaril pravico občanov do pitne vode.

Vir: foto: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj