Na vsebino

Zaključek dnevov svetovanja za znanje

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj so letos potekali Dnevi svetovanja za znanje v okviru 10. regijskega festivala zaTE, ki sta ga organizirala RIC Novo mesto in Zavod za zaposlovanje Območna služba Novo mesto skupaj z ljudskimi univerzami v regiji: ZIK Črnomelj, Ljudsko univerzo Kočevje in CIK Trebnje. Festival je potekal v Novem mestu, Trebnjem, Kočevju in v več krajih po Beli krajini.

Od 21. do 24. septembra so bile organizirane brezplačne delavnice tako za zaposlene, brezposelne, upokojence, priseljence, udeležence izobraževanja odraslih, učitelje in delodajalce. Pripravili so delavnice s področja veščin iskanja zaposlitve kot je priprava življenjepisa Europass, delavnice zaposlitvenega razgovora, učinkovitega učenja, delavnice za razvijanje digitalnih kompetenc za prihodnost. Udeleženci so spoznali tudi uspešne podjetniške zgodbe in možnosti vključevanja v prostovoljstvo. Priseljenci so se učili slovenščine in spoznavali našo kulturo. Zanimive so bile delavnice s področja skrbi za zdravje, ki so potekale na Medgeneracijskem vrtu Kulturnega doma Črnomelj. Ob delavnicah je bila stojnica znanja Svetovalnega središča Pokolje, kjer so obiskovalci lahko dobili nasvet glede vključitve v izobraževanje. Na stojnici Socialna aktivacija se predstavi pa so udeleženci programa socialna aktivacija predstavljali svoje aktivnosti v programu.

Pripravili so tudi strokovno srečanje za delodajalce v Beli krajini z naslovom Izobraževanje zaposlenih – vodilo razvoja organizacije, kjer so predstavili razvojni načrt ZIK-a za obdobje do leta 2027 in možnosti svetovanja ter izobraževanja za njihove zaposlene. Delodajalci so aktivno sodelovali na srečanju ter podali predloge glede izobraževalnih vsebin in programov, povezovanja v okolju ter promocije dejavnosti. Ideje in predloge bo ZIK Črnomelj vključil v svoj razvojni načrt.

Program Dnevov svetovanja za znanje 2021 so na ZiK-upripravili v sodelovanju s partnerji v lokalnem okolju: Hišo sadeži družbe Črnomelj, Podjetniškim inkubatorjem Bela krajina, podjetjem Adria Dom in Centrom za krepitev zdravja Bela krajina, Zdravstvenim domom Črnomelj.

Če se želite vključiti v vseživljenjsko izobraževanje in potrebujete nasvet, jih obiščite v Svetovalnem središču Pokolpje.

Vir: foto: ZiK Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj