Na vsebino

Kulturni dan 8. in 9. razredov OŠ Mirana Jarca

Minulo sredo smo imeli učenci 8. in 9. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj kulturni dan v Ljubljani. Najprej smo se odpravili v SNG Opera in balet na ogled baleta z naslovom Trnuljčica. Nato so se učenci osmega razreda odpravili v Hišo eksperimentov, učenci devetega razreda pa v Prirodoslovni muzej Slovenije.

V Prirodoslovnem muzeju nam je študentka biologije razložila Darwinovo teorijo in evolucijo nekaterih živali. Videli smo tudi veliko okostij, med njimi tudi okostje brazdastega kita, ki je bilo najdeno v Piranskem zalivu, in okostje mamuta. Kustosinja nam je povedala veliko stvari o mamutih, za konec pa nam je pokazala mamutov zob. Nato smo si sami lahko ogledali še razstavo živali.

Osmošolci so v Hiši eksperimentov naredili veliko poskusov. Sprva so mislili, da bo dolgočasno, vendar so potem videli, da so se motili. Poskusi so bili iz različnih področij in vsi so bili opremljeni z navodili in razlago. Učenci so lahko izmerili višino svojega skoka, reflekse, videli, kako je za volanom, ko preveč pogledaš v kozarec, ležali na postelji iz žebljev, se igrali z ogromnimi milnimi mehurčki itd. Ko so se odpravljali domov, pa so se strinjali, da je bilo zelo zanimivo in so se na zabaven način naučili veliko novih stvari.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj