Na vsebino

Klekljanje pod krošnjo

Danes smo v sklopu projekta Medgeneracijski vrt pripravili prikaz izdelave klekljane čipke z delavnico »Klekljanje pod krošnjo«. Bernardka in Bernarda iz Knjižnice Črnomelj sva obiskovalcem s pomočjo zgodbice ob zvokih klekljev predstavile pripomočke, ki se uporabljajo pri klekljanju.
Predstavila se je skupina iz Semiča, kjer v Krajevni knjižnici deluje Delavnica ročnih del. Obiskovalci so občudovali spretne prste tudi zelo mladih klekljaric in klekljarjev, ki so izdelovali čipke različnih zahtevnosti. Z veseljem so pokazali svoje izdelke, odgovorili na vsa vprašanja in pomagali pri izdelavi kitice vsem, ki so želeli poizkusiti. Izdelek je vsak odnesel domov v spomin na delavnico.

Medgeneracijski vrt je skupni projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Knjižnice Črnomelj in Mladinskega centra BIT. Skupni projekt je financiran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj