Na vsebino

Igre in plesi nekoč

V okviru DEKD in TKD 2020 so učenci 1. razredov matične osnovne šole izvedli kulturni dan Igre in plesi nekoč. Učenci so preko starih iger in plesov spoznavali kulturno dediščino babic in dedkov.

V uvodnem delu smo učiteljice pri učencih vzpodbudile razmišljanje o preživljanju otroštva v starih časih ter jih naučile nekaj pastirskih iger in plesov, ki so jih plesali nekoč. V KC Semič smo si ogledali prikaz pletenja košar, k sodelovanju pa smo povabile tudi člane društva upokojencev, ki so se z veseljem odzvali povabilu ter učencem predstavili namizne igre iz naravnih materialov.

V času kulturnega dneva smo si ogledali otvoritveno slovesnost, ki je potekala v KC Semič in smo jo spremljali preko spletne povezave.

Ob koncu dneva so učenci ob demonstraciji učiteljic zapeli in zaplesali ples Moj klobuk ima tri luknje, ki je prav tako ples, s katerim ohranjamo kulturno dediščino in jo prenašamo na naslednje rodove.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj