Na vsebino

Ferrari bo dihal prek Akrapovičevega izpuha

Ferrari 499P bo krasil Akrapovičev izpuh. Foto: Ferrari
Ferrari 499P bo krasil Akrapovičev izpuh. Foto: Ferrari

Akrapovičevi izpušni sistemi bodo kmalu krasili tudi Ferrarijeve dirkalnike najvišje ravni v svetovnem prvenstvu vztrajnostnih dirk (FIA WEC). Akrapovič je s slovitim italijanskim proizvajalcem superšportnih avtomobilov Ferrari namreč sklenil večletno pogodbo in postal tehnični partner programa Ferrari Hypercar, so sporočili iz podjetja z obratom v Črnomlju.

Izpušni sistem slovenskega proizvajalca bo postal del ferrarija 499P. Gre za hibridni dirkalnik s skoraj 900 konji, ki tekmuje v najvišjem razredu svetovnega vztrajnostnega prvenstva FIA WEC. Prototip za vztrajnostne dirke s štirikolesnim pogonom, hibridnim motorjem, ki proizvede 500 kilovatnih ur največje moči in ima najmanjšo težo 1.030 kilogramov, bo tako od letos dihal prek Akrapovičevega izpuha.

"To, da smo postali tehnični partner pri programu Ferrari Hypercar, je za nas velika čast in vsi se veselimo tesnega sodelovanja s Ferrarijem," je povedal Akrapovičev izvršni direktor Davorin Dobočnik.

Akrapovič bo s Ferrarijem združil sile na preostalih sedmih dirkah letošnjega prvenstva FIA WEC. Prva je na sporedu že ta teden v italijanski Imoli, naslednja bo v Belgiji, nato pa sredi junija sledi dirka za 24 ur Le Mansa v Franciji. Sezona se bo nadaljevala z dirkami v Braziliji, ZDA in na Japonskem, končala pa se bo novembra v Bahrajnu. Na štartu teh dirk bosta stala dva Ferrarijeva avtomobila 499P.

"Zanimivo bo videti premierni nastop partnerstva in dirkališče Autodromo Enzo e Dino Ferrari v Imoli je naravnost idealno prizorišče za prvo skupno dirko. Komaj čakamo, da vidimo, kako se bo odvijal preostanek sezone in kam nas bo pripeljalo to partnerstvo z vidika razvoja novih tehnologij in rešitev za Ferrari 499P – in seveda, kako se bo dirkalnik odrezal na stezi," je še dodal Dobočnik.

Obe podjetji verjameta, da je dirkališče idealen laboratorij za razvoj vrhunskih tehnoloških rešitev za motošport, še pravijo pri Akrapoviču. Z Akrapovičevimi izpušnimi sistemi je na različnih prvenstvih tekmovalo že 175 svetovnih prvakov.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj