Na vsebino

Dnevi dejavnosti v 1. razredu, OŠ Semič

31. Dneve evropske kulturne dediščine smo obeležili tudi učenci prvih razredov. Izvedli smo tri dneve dejavnosti.

V četrtek, 30. 9. 2021, smo se odpravili v Hišo dobrega kruha v Rosalnice pri Metliki. Sprejela nas je gospa Mojca Kramarič v svoji čudoviti kamnito-leseni hiši, po kateri se je razprostiral vonj po pravkar pečenem kruhu. Gospa Mojca pravi, da samo sledenje receptu ni dovolj za dober kruh. Potrebna je tudi ljubeča roka za popoln kruh. Ogledali smo si, kako so to delali v preteklosti in spoznali, da je kruh velika vrednota. Zamesili in oblikovali smo vsak svoj hlebček kruha in ga spekli v krušni peči. Vonj po sveže pečenem kruhu nas je spremljal celo pot nazaj v šolo.

V petek, 1. 10. 2021, je dan potekal športno. Odpravili smo se na Smuk. Na poti smo si ogledali razvaline gradu in s tem spoznavali kulturno dediščino okolja v katerem živimo.

Ob zavedanju in spoznavanju, kaj vse nam narava nudi, smo v petek, 8. 10. 2021, ustvarjali. Uporabili smo naravne materiale, saj nam jesen nudi veliko raznovrstnih, barvnih plodov in listov. Nastali so zanimivi izdelki.

Ob zaključku dnevov dejavnosti smo strnili svoje vtise. Strinjali smo se, da živimo v čudovitem okolju z bogato kulturno dediščino, ki se jo je potrebno zavedati in jo ohranjati tudi v bodoče.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj