Na vsebino

Delavnica "Z glino izpod prstov"

V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina je minuli teden v enoti ’Stara lekarna’ na Kolodvorski v Črnomlju potekal dogodek teden gline »Z glino izpod prstov«, katerega je v sodelovanju z RIC Bela krajina idejno in kreativno vodila Martina Simonič, umetnica in tudi sama članica coworking skupnosti v belokranjskem inkubatorju.

Teden se je pričel z otvoritvijo razstave umetniških in unikatnih glinenih izdelkov rokodelcev in ustvarjalcev Ines R. Dedić in Martina Skolibra, ki sta tudi spregovorila o svojih začetkih raziskovanja ustvarjalnega sveta z glino, predstavila svoje delo, pri katerem uporabljata različne tehnike in okrasitve, ter edinstvene izdelke.

Skozi ves teden od srede pa tja do nedelje so potekale tudi ustvarjalne delavnice z Martinom in Ines, ki sta udeležencem predstavila različne tehnike oblikovanja in okrasitve gline. Udeleženci so imeli tako brezplačno priložnost pod strokovnim vodstvom in z bujno domišljijo ustvariti lasten glineni unikat!

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Vir: RIC Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj