Na vsebino

Danes se začenja nacionalna preventivna akcija Hitrost

Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Danes se zato začenja nacionalna preventivna akcija Hitrost, ki bo potekala do 25. aprila 2021. V tem času bomo policisti preverjali, ali vozite prehitro.

Od ponedeljka do nedelje bo potekala nacionalna preventivna akcija, ki jo koordinira Javna agencija RS za varnost prometa, v njej pa sodeluje tudi Policija. Policisti bomo v času akcije po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore in tako preverjali, ali vozite prehitro. Aktivnosti agencije pa bodo usmerjene predvsem v spletno kampanjo in ozaveščanje o nevarnostih prehitre vožnje. Akcija je evropsko usklajena in jo koordinira Evropsko združenje prometnih policij ROADPOL.

V sredo, 21. aprila 2021, bo v več državah Evropske unije potekal tudi maraton nadzora hitrosti, ki se mu bo slovenska Policija priključila z izvajanjem 12-urnega nadzora. Ta se bo pričel ob 6. uri zjutraj in bo potekal do 18. ure. Lokacije, kjer bodo v času maratona nadzora hitrosti izvajali nadzore, bodo prihodnji teden objavili na spletni strani policije.

Več lahko preberete TUKAJ.

Vir: Policija

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
37
46
57
69
78
83
91
23
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj