Na vsebino

Črnomaljske občine list

Foto: Občina Črnomelj
Foto: Občina Črnomelj

Tako kot večina slovenskih občin, tudi Občina Črnomelj staršem ob rojstvu otroka s stalnim prebivališčem v občini na podlagi oddane vloge staršev, nameni denarno pomoč v višini 100 evrov. Gre za enkratno denarno pomoč, s katero se na podlagi pravilnika o enkratni denarni pomoč iz leta 2013, družini zagotovijo dodatna finančna sredstva za pokrivanje stroškov, ki nastanejo z otrokovim rojstvom. Vloga se lahko odda v času šestih mesecev po rojstvu otroka.

Novorojenčki v črnomaljski občini pa bodo po novem ob rojstvu deležni tudi drobne pozornosti. Ob prejeti odločbi o sredstvih, bodo starši namreč za svoje malčke prejeli še majičko s podobo belih brez in napisom "Črnomaljske občine list".

Seznam novorojenčkov Občina Črnomelj pridobi na podlagi oddanih vlog za pomoč občine ob rojstvu otroka. V lanskem letu so na ta način denarno nagradili 108 novorojenčkov, so še sporočili z občine.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj