Na vsebino

Češnja prijateljstva na šolskem vrtu

Na OŠ Milke Šobar – Nataše nadaljujemo s proslavljanjem 50-letnice šole. V sredo, 17. aprila, smo medse povabili dolgoletnega prijatelja in dobrotnika g. Andreja Severja. Skupaj smo na šolskem vrtu posadili sadiko češnje, ki nam jo je podaril ob našem jubileju. Poimenovali smo jo “Češnja prijateljstva”. Ob tem smo pripravili kratek kulturni program, s katerim smo se g. Andreju zahvalili za vsa dobra dela, ki jih je v teh letih storil za dobrobit naših učencev in šole.

Andrej Sever je namreč skozi dolgoletno sodelovanje predstavljal naše delo in izdelke naših učencev v mnogih tujih državah v sklopu čebelarskih kongresov, tuje diplomate pa je pripeljal tudi v Črnomelj, da so si lahko v živo ogledali delo in življenje na šoli. Bil je pobudnik in akter mnogih dobrodelnih akcij za opremo šole (pleskanje fasade, oprema gospodinjske učilnice, oprema multisenzorne sobe, sajenje sadnih dreves ob šoli …) in drugih donacij (športna oprema in oblačila, tablice, didaktični pripomočki). Kot čebelar je sodeloval na mnogih Tradicionalnih slovenskih zajtrkih na šoli, nepogrešljiv pa je kot vsakoletni pomočnik Dedka Mraza na šolski prireditvi ob zaključku leta.

G. Severju se zahvaljujemo za njegovo prijateljstvo in mu želimo, da bomo kmalu vsi skupaj “rabutali” sadove naše češnje.

Vir: OŠ Milke Šobar – Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj