Na vsebino

Čarovnije na čudežnem vrtu

Začetek tedna smo v Knjižnici Črnomelj pričeli s praznovanjem. Na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj smo namreč obeležili 10. obletnico projekta Drugačne pravljice. V ta namen smo izdali tudi brošuro.

S strahom in pogumom smo oktobra 2009 pričeli s projektom "Drugačne pravljice", ki ga podpirata in sofinancirata Občina Črnomelj in Občina Semič ter si začrtali cilje, kot so promocija knjige, branja ter pripovedovanja, predvsem pa zabavno druženje ob knjigi in razvoj domišljije.

Projekt, ki vzpodbuja utrip drugačnosti in živi že deset let, je primer dobrega sodelovanja in konstruktivnega delovanja tako Osnovne šole Milke Šobar Nataše, Varstveno-delovnega centra Črnomelj, Knjižnice Črnomelj ter Občine Črnomelj in Semič.

Veseli smo, da se nam je na dogodku pridružil tudi podžupan Občine Črnomelj, gospod Dubravko Čengija, kateri je nagovoril obiskovalce ter nam čestital ob jubileju.

Vodji projekta Anja in Daniela se ves čas trudiva, da bi bil program vsebinsko tako zasnovan, da bi bili udeleženci čim bolj aktivni in motivirani za sodelovanje ter bi se srečanj z veseljem udeleževali. Slednja potekajo enkrat mesečno za vsako skupino, od oktobra do maja, in le-teh se je v desetih letih zvrstilo kar 238. Največkrat srečanja potekajo kar pri njih, v njihovih enotah oz. na šoli, kadar pa je le možnost, predvsem kar se logistike tiče, pa se skupaj odpravimo tudi na potep. Tako smo že obiskali knjižnico v Kočevju, z vlakom smo odpotovali v Metliko in spoznali tamkajšnjo knjižnico, odšli na Vinico in si ogledali Spominsko hišo Otona Župančiča. Tudi srečanj v knjižnici so zelo veseli, saj tako še pobližje spoznajo naše delo, prostore, seznanijo se lahko z različnim gradivom, katerega hranimo pri nas, spoznajo se še z ostalimi zaposlenimi v knjižnici in z njimi poklepetajo.

Gost današnjega druženja je bil izvrsten Čarodej Toni, kateremu smo se iz srca nasmejali in uživali v izvajanju čarovniških trikov.

Medgeneracijski vrt je skupni projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Knjižnice Črnomelj in Mladinskega centra BIT. Operacija je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Vir: Mladinski center Bit -M.C.Bit

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj