Na vsebino

Belokranjskih okužb v četrtek znova pod 10

V četrtek je bilo po 1696 PCR-testiranjih potrjenih 82 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 4,8 odstotkov izvidov.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 41 bolnikov s covidom-19, kar je šest manj kot dan pred tem. Število ljudi, ki potrebujejo zdravljenje v intenzivni negi, ostaja nespremenjeno - takšnih je 10 bolnikov. Včeraj ni umrl nihče s covidno boleznijo.

Trenutno je v državi 488 aktivnih primerov okužb. Na 100.000 prebivalcev je bilo v zadnjih 14 dneh potrjenih 22 primerov okužb, sedemdnevno povprečje okužb pa znaša 44.

V Beli krajini so včeraj potrdili 6 primerov okužb, kar je štiri manj kot dan prej: Črnomelj 5 (dan prej 5), Metlika 1 (dan prej 5).

Število aktivnih primerov okužbe se je v Beli krajini povečalo na 46: Črnomelj 26, Metlika 17, Semič 3.

Med dijaki iz naše regija 89 okužb

Število potrjenih okužb se je v zadnjem tednu povišalo predvsem na račun skupine dijakov iz naše regije, ki se je v soboto vrnila z maturantskega izleta v Španiji. Ob tem na NIJZ navajajo, da je bilo med udeleženci maturantskega izleta v Lloret de Mar, ki so se v Slovenijo vrnili v soboto, torej gre za dijake z Dolenjske, do vključno četrtka potrjenih 89 okužb. Epidemiološka služba NIJZ je do četrtka izvedla epidemiološko poizvedovanje pri vseh udeležencih tega maturantskega izleta, to pomeni, da so vse udeležence poklicali, se z njimi pogovorili in jim podali nadaljnja navodila.

Rezultati sekvenc pozitivnih vzorcev dolenjskih dijakov pa bodo predvidoma znani konec prihodnjega tedna, je STA izvedla neuradno. Na NIJZ-ju so ob tem izrazili skrb, da so se dijaki okužili s koronavirusno različico delta, ki je v Španiji precej razširjena.

Vir: STA, MMC, Covid-19 sledilnik
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj