Na vsebino

Akrapovič med top 10 uglednih delodajalcev

Akrapovičev obrat v Črnomlju.
Akrapovičev obrat v Črnomlju.

Podjetje Akrapovič, ki je znano predvsem po svojih izpušnih sistemih, se je uvrstilo med top 10 uglednih delodajalcev 2021. Naziv najuglednejši delodajalec 2021 si je sicer prislužilo podjetje Lek, ki je v izboru slavilo že tretje leto zapored.

Ob Leku so se med top 10 uglednih delodajalcev po abecednem vrstnem redu uvrstili še Akrapovič, Dars, Gen-I, Krka, Petrol, Pipistrel, Porsche Slovenija, Slovenske železnice in Telekom Slovenije. Certifikate so podelili še v kategorijah ugledni delodajalec po izboru strokovnjakov, ugledni delodajalec po panogah in najuglednejši delodajalec.

Dober ugled delodajalca pritegne najboljše kadre in posledično prinese podjetju večjo uspešnost, poudarjajo v Styria digital marketplaces, ki podeljuje ta naziv. Ugledne delodajalce iščejo na podlagi obsežne spletne raziskave zaposlitvenega portala MojeDelo.com in švedskega podjetja Universum Global. V izbor delodajalcev so bila letos vključena najvplivnejša podjetja z določenih področij glede na rezultate prejšnjih raziskav.

Iskalci zaposlitve v Sloveniji sicer dajejo prednost delodajalcem, ki izkazujejo spoštovanje do zaposlenih, nudijo konkurenčne plače, pomembna pa sta jim tudi varnost zaposlitve in delovno okolje, v katerem se dobro počutijo. Glede na lansko raziskavo postaja manj pomembno, ali imajo na delovnem mestu možnosti strokovnega usposabljanja in razvoja. Med višje izobraženimi je večje zanimanje za delo na daljavo (76 odstotkov) kot pri tistih z nižjo izobrazbo (61 odstotkov), glavna skrb pri tem pa je, da bodo zaradi dela od doma pogrešali stike s sodelavci, so še zapisali.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj