Na vsebino

Gibanje v naravi

Gibanje v naravnem okolju je lahko nekaj najlepšega, če otroku damo priložnost, da uživa in izkoristi vse, kar nam naravno okolje ponuja.

Pa vendar ni le svež zrak tisti, zaradi katerega je narava tako privlačna za gibalne dejavnosti. Ko človek malo bolje pogleda, se ozre naokoli, lahko vidi, da je narava lahko “prava telovadnica”. Vsako drevo, kamen, skala, klopca v parku in podobno, lahko predstavljajo določen vadbeni pripomoček, s katerim si lahko popestrimo gibanje in ga naredimo zabavnega.

Skrb za zdravje in bivanje v trenutnih razmerah je še toliko bolj priporočljivo zunaj, v naravi, zato želimo vsakodnevno gibanje, otrokom približati s čimbolj raznovrstnim gibanjem. Poiščemo si različne kotičke, kjer otroci lahko tečejo, skačejo, se lovijo …ne manjka pa tudi njihove domišljijske igre.

Z gibanjem na svežem zraku, pa vplivamo na še več in še bolje izkoriščenega kisika v našem telesu. Gibanje je vsestranska aktivnost, ki krepi tako mišice kot tudi organe, živčni sistem, krvni obtok ter vpliva na duševno stanje. Ponuja torej vse, kar potrebujemo za dobro zdravje in boljše počutje.

Vir: Vrtec Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj